Wandelen met Jannie vanaf het pleintje voor de Coop Sint Jan in Leenderstrijp. Elke zondag (bij goed weer) van april t/m september.  Voor iedereen vanaf 10 jaar, een mooie wandeling door het Leenderbos (honden mogen helaas niet mee). Deelname is gratis! Aanmelden tussen 9.00 en 11.00 uur bij Jannie op het pleintje naast de winkel. Vertrek is rond 11 uur. Neem voor meer informatie contact op met Jannie: 06-83416061 (ook voor wandelingen en fietstochten op maat, groepen of tochten op een andere dag). Tip: Bestel een lunchpakketje voor onderweg! Ook hiervoor neemt u contact op met Jannie.

Abdij de Achelse Kluis te Hamont-Achel. De Achelse Kluis is een oord van gebed, stilte en bezinning. De abdij is niet te bezichtigen en de abdijkerk is alleen toegankelijk om de liturgische vieringen bij te wonen. Maar naast de ingang van het gastenhuis in de voorhof is een mooie onthaalkapel, die voor iederen toegankelijk is. U bent wel van harte welkom in de  herberg, de voedingswinkel en de galerie-boekhandel met diverse religieuze artikelen.

Kasteel Heeze één van de weinige authentieke kastelen in Nederland uit de 17de eeuw, dat nog bewoond wordt. Dit fraaie kasteel is, evenals het landgoed, voor publiek opengesteld.

Sint Petrus Bandenkerk uit de 14de eeuw en de trots van Leende. Je kunt via een klein trapje de toren beklimmen en uitkijken over de verre omtrek.

Boerderijen te Leenderstrijp. Soms lijkt hier de tijd heel even te hebben stil gestaan.

Fietsenmuseum Fietsvaria in Leende. Alles over fietsen van vroeger en nu.

Bergkorenmolen St. Victo
r te Heeze. Elke zaterdag is onze molenaar hard aan het werk. Kom gerust eens kijken, en bak vervolgens uw eigen, heerlijke brood.

De Schaapskooi/de Plaetse te Heeze. Ruim 300 schapen vinden hier hun onderdak. De schapen trekken van hieruit over de heide en doen aan ‘ecologisch’ beheer. De herder weet er alles over te vertellen. In het voorjaar trekt ‘Lammetjesdag’ vele bezoekers.

Winkelen in Valkenswaard, Eindhoven of Weert.

Dierenrijk te Nuenen. Lekker beesten tussen de dieren? Hier kun je (samen met je ouder(s), vriendje(s) of familieleden met de kippen op stok, slingeren als een aap en lopen als een ooievaar. Maar, in dit park sta je ook neus aan neus met ijsberen, zeehonden, tijgers, roofvogels en nog veel meer dieren!