Leenderstrijp is een typisch Brabants boerengehucht met ongeveer 500 inwoners. Het dorpje is onderdeel van de gemeente Heeze-Leende. Leenderstrijp is gelegen aan de rand van het Leenderbos, een natuurgebied met bossen, heide, vennen en natuurreservaten. Hier vindt u de mooiste wandel- en fietsroutes en fantastische ruiterpaden.

De charme van Leenderstrijp is het landelijke karakter. Toch vindt u hier enkele belangrijke voorzieningen, zoals een kleine school, een dorpscafé en een nostalgische kruidenierswinkel: Coop Sint Jan.

Coop Sint Jan werd in 1916 door de Strijpenaren opgericht om de lagere school te bekostigen. Anno nu is het nog altijd een levendige dorpswinkel voor inwoners en bezoekers van Leenderstrijp. U kunt er terecht voor dagelijkse boodschappen en verse streekproducten. Broodjes zijn te bestellen via het bestelformulier van de winkel. U kunt uw bestelling de volgende ochtend vanaf 09.00 uur ophalen. In het campingseizoen is de winkel 6 dagen per week geopend (maandag gesloten).